Zvuk zvonov neutralizuje vírusy

udachny_xram01Zvony sú mimoriadne liečivé pre človeka. Liečia dušu aj telo. Pozdvihujú ducha, obnovujú a posilňujú fyzické zdravie. Vplyv zvonov na človeka je predmetom mnohých štúdií a prác.

Geofyzik P. Kirienko veľa rokov pracoval v laboratóriu združenia „Kirovgeológia“, v ktorom skúmal  aj vlastnosti vibrácií zvonov. Zistil, že zvon je generátor energie, ktorý vydáva veľké množstvo rezonančných ultrazvukových vĺn prenikajúcich do vnútornej štruktúry organizmu človeka, zlepšuje stav krvi a prácu ciev. Ďalším prínosom je, že sa u človeka produkuje hormón posilňujúci imunitný systém.

 

Rovnako sa zistilo, že vibrácie, ktoré vytvára zvon, čistia okolitý priestor od patogénov. Molekulárna štruktúra vírusu chrípky, moru, šarlachu, osýpky, týfusu, cholery sa deformuje a premieňa sa na kryštáliky. Nastáva reálna sterilizácia vzduchu.

Japonskí vedci vykonávali veľakrát výskum vplyvu zvonov na vírusy. Umiestňovali do pohára s vodou rôzne druhy vírusov, ktorý potom postavili pod zvon. Podľa týchto výskumov, až 90 % vírusov zahynulo. Zostali len tie najvytrvalejšie. Rovnako skúmali aj vplyv zvukov zvonov z nahrávky na CD. Ukázalo sa, že pred reproduktormi prehrávača zahynulo do 50 % vírusov.

Keďže ľudský organizmus z väčšej časti pozostáva z vody, nie je udivujúce, že po prechode vibrácií zvona cez organizmus človeka väčšina vírusov zahynie. Preto zvonári, ktorí ešte klasickým spôsobom zvonia, netrpia vírusovými ochoreniami, aj keď sa neustále nachádzajú v prievanoch a na vetre. Sú známe prípady ľudí chorých na rakovinu, ktorí sa vyliečili potom, ako sa začali venovať profesii zvonára.

festival-kolokolnogo-zvona-4

Prekvapivú vlastnosť zvonov dokázali ruskí lekári. Zvuky zvonov dokážu zmierniť bolesť dokonca pri pokročilých štádiách rakoviny. Dr. Andrej Gnezdilov, zakladateľ prvého ruského hospicu, vykonal sériu unikátnych experimentov. Do izby s onkologicky chorými pacientmi priniesol kovové tanierové zvony, aké sa v minulosti používali v kláštoroch. Zvony boli rôznych veľkostí, aby si každý pacient zvolil tón ideálny pre seba. Výsledky boli ohromujúce, u jednej tretiny pacientov zmizol syndróm bolesti, ktorý nemohli utlmiť ani najsilnejšími preparátmi. U ďalšej tretiny pacientov sa bolesť utlmila natoľko, že mohli ľahko zaspať. Dr. Gnezdilov sa domnieva, že nízky zvuk rezonuje s organizmom. Nie náhodou v minulosti naši predkovia používali zvon ako liečebný prostriedok. Vtedy sa verilo, že zvuk zvonu chráni dokonca aj pred epidémiami.

„S najväčšou pravdepodobnosťou funguje zvon ako ladička, ktorá dáva možnosť organizmu naladiť sa na zdravie, a tým zvyšuje jeho odolnosť proti chorobám. Organizmus, ktorý rezonuje s určitou vibráciou, sám seba začína liečiť,“ hovorí Dr. Gnezdilov.

Church bells 6Dr. Gnezdilov pri rehabilitácii pacientov po ťažkých stresových situáciách využíva zvuky zvonov. Napríklad navrhne človeku pristúpiť k zvonici, aby si vybral niektorý zvon a zahral si na ňom. Na človeka vplývajú zvuky rôznych zvonov a vibrácií, každá voľba je individuálna. Bez ohľadu na výber zvonu, u človeka za krátky čas mizne stresový stav, normalizuje sa krvný obeh a zlepšuje sa zdravotný stav.

Sú známe skutočnosti, že nízke zvuky zvona majú upokojujúci účinok na nervový systém človeka a vysoké zvuky majú opačný účinok. Na Kalifornskej univerzite zistili, že zvuk zvona prebúdza skryté rezervy organizmu a pomáha pozitívne naladiť človeka. Ukázalo sa, že pri nízkych rytmických zvukoch 110 Hz sa mozgová aktivita dočasne presunula z ľavej polovice mozgu do pravej, ktorá je zodpovedná za tvorivosť.

 

v prípade, že vás zvuk ako nástroj sebaliečenia a sebapremeny zaujal, môžete sa ho prakticky naučiť používať na workshope https://www.mahatma.sk/news/nova-akcia/

 

 

zdroj: https://www.biosferaklub.info/zvuk-zvonov-neutralizuje-virusy/